Logo

Bredband genom telefonjacket

Nu stänger vi ned våra telestationer för bredband via telefonjacket (DSL).

Den 1 november kommer våra telestationer stängas ner vilket innebär att möjligheten till att surfa via ditt telefonjack försvinner. Arbetet påbörjades redan den 25 maj 2020 då vi slutade erbjuda nytecknanden av DSL abonnemang.

Telia är i en process av avveckling av kopparnätet (telefonledningarna) och har påbörjat ett arbete att stänga ned telestationer till förmån för bredband via fiber. Att få bredband via telefonjacket (DSL) kommer därför vara begränsat för att sedan tas bort helt senast 2025.

Det finns flera anledningar till varför vi på Sandnet väljer att framtidsäkra vårt bredband tidigare än Telias nedstängningar. Det främsta argumentet är att vi inte längre kan garantera kvaliteten. Ett avbrott i internetleveransen mellan dig och telestationen kan innebära att vi inte länge kan åtgärda problemet på grund av Telias beslut om nedstängning.

Den teknik som finns i telestationen är i slutet av sin livscykel och marknaden som säljer denna typ av utrustning är begränsad. Våra tidigare leverantörer av utrustning har sedan länge bytt fokus till bland annat bredband via fiberuppkoppling.

Möjligheter med fiber från Sandnet

Eftersom du framöver inte längre kommer att ha tillgång till bredband via telefonjacket kanske det är dags att se över dina alternativ för internettjänster?
Bor du inom ett område där vi på Sandnet idag levererar fiber - då kan du skicka in din beställning redan i dag. Här hittar du beställningsformulär och mer information vägen till fiber.

Om du vet att det inte finns fiber i ditt område eller är osäker om du bor inom ett fiberområde är du välkommen att kontakt vår Kundservice antingen via e-post: info@sandnet.se eller telefon: 026- 24 16 00 så kikar vi på dina förutsättningar för beställning eller offert.

Uppkoppling via ADSL-modem.