Logo

Beställ fiberanslutning

Du kan välja att framtidssäkra din fastighet med en fiberanslutning, det vill säga att dra in fiber och sätta en fiberbox på insidan av din bostad. Tack vare fiberboxen kan du enkelt välja till tjänster som bland annat bredband, tv och telefoni när du själv önskar. Din bostad blir dessutom mer attraktiv vid en eventuell försäljning.

Vår produkt för fiberanslutning går under namnet "Fiber till hemmet" som förkortas FTH.

Med Fiber till hemmet får du en fiberkabel ända in i din bostad och du kan lätt beställa till bredband, kabel-tv eller bredbandstelefoni om du så önskar.

  • Om du bor i ett av våra förberedda område för Fiber till hemmet gäller en och samma anslutningsavgift. Bor du däremot utanför något av våra områden så kan vi alltid erbjuda dig en offert för fiberanslutning.
  • För fastigheter inom ett redan utbyggt fiberområde är leveranstiden vid normala förhållanden cirka 10-14 veckor efter bekräftad beställning.
  • Vid tekniska hinder exempelvis tjäle i mark (november-april) eller andra särskilda förhållanden kan leveranstiden vara längre och i vissa fall behöver leveransen flyttas fram.
  • Om din fastighet finns inom ett område där utbyggnation av fiber pågår eller planeras utföras är leveranstiden enligt projektplanen för utbyggnad av området.
Ett äldre par ska beställa fiber till hemmet.

Så funkar Fiber till hemmet

Om du inte har förberett med tomrör (i samband med fjärrvärme har man sedan tidigare oftast förberett att lägga med ett tomrör) ska grävning på tomtmark utföras innan Sandnet kan installera FTH. Du gräver enligt grävanvisning som finns här på hemsidan och allt material som tomrör, skarvar och markeringsband levererar Sandnet till dig.

Om du som har tomrör vill sätta fiberboxen på annan plats än där tomröret är så kan även du behöva gräva till det stället du istället önskar ansluta fibern och fiberboxen. Vi står självklart för materialet. Kontakta gärna oss på Sandnet så vi vet hur mycket material vi ska leverera till dig och naturligvis bistår vi med goda råd.

Efter grävningen

När grävning är gjord så kan vi blåsa i fibern från närmaste anslutningsnod och skåp fram till ditt hus och därefter svetsa ihop fibern och sätta fiberboxen på väggen inne hos dig. När vi lämnar ditt hem och fiberboxen sitter på väggen fungerar de tjänster du beställt så som bredbandet och kabel-tv:n.

Du kan alltid välja att vänta med att beställa bredband och kabel-tv om du idag har anslutningar med bindningstider och uppsägningstider. Normalt tar det cirka tre arbetsdagar från beställning tills tjänsten är igång hemma hos dig.

Beställningsformulär för Fiber till hemmet


finns på din faktura från Sandviken Energi

Kontaktuppgifter
Glöm inte ange eventuellt lägenhetsnummer
KontaktuppgifterJag vill ansluta min fastighet till fiber * (obligatorisk)
Jag vill ansluta min fastighet till fiber


Har du Sandnet ADSL idag? * (obligatorisk)
ADSL - uppkoppling via telefonjacket
Har du Sandnet ADSL idag?


Jag väljer att betala min anslutningsavgift genom att: * (obligatorisk)
Jag väljer att betala min anslutningsavgift genom att:
Har du fler än en fiberanslutning inom samma fastighetsbeteckning anger du här till vilken fastighet beställningen avser. Till exempel uthyrningsbostad, verkstad eller ladugård.
Jag beställer bredband med hastighet:
Jag beställer bredband med hastighet:


Jag beställer Sandnet tv
Jag beställer Sandnet tv


För att du ska kunna komplettera med fler kanaler eller kanalpaket från vår tjänsteleverantör Svenska Cantab måste Sandnet TV måste ligga som grundtjänst.
Eventuellt önskemål om leveransdag
Om du exempelvis har uppsägningstid på befintlig tjänst kan vi aktivera din nya tjänst när bindningstiden gått ut.Till exempel annan fakturaadress

1. Projektstart

Du får informationsmaterial om Fiber till hemmet i brevlådan och bjuds in till vårt informationsmöte. Våra informatörer besöker dig för att informera och svara på frågor. (Gäller vid särskilda erbjudanden)

2. Efter beställning

Efter vi tagit emot din beställning får du en beställningsbekräftelse skickad till dig. Vid särskilda erbjudanden sätter vi upp en skylt på din tomt som
visar att du beställt fiber från Sandnet.
Ta gärna del av vår checklista på sandnet.se för att kunna checka av så att du är förberedd inför din installation.

Tänk på att inte avsluta dina befintliga abonnemang för tidigt, vänta gärna till din fastighet har installerats med fiber.

3. Teknisk undersökning

Vi och våra entreprenörer förbereder fibernätet och utför grävarbetet utanför din fastighetsgräns.

Vi tar reda på förutsättningarna för din fastighet och undersöker om du har fjärrvärme och redan förberett för fiber.

4. Placering av fiberboxen

Fiberboxen monteras vågrätt och på insida yttervägg.
Du har möjlighet att bestämma var den placeras, om
du är beredd att gräva dit.

Du ansvarar själv för att koppla in din utrustning i fiberboxen, däribland TV, telefon, dator och router.

5. Grävning

Du ansvarar själv för grävning på egen tomt, har du fjärrvärme från Sandviken Energi finns en god chans att du inte behöver gräva.

6. Dags för installation

Du blir kontaktad av vår installatör när det är dags
för installation.

Grattis!

Du har nu tillgång till ett av världens bästa fibernät. Njut av upplevelsen att surfa genom fiber.