Varför ska man välja fiber?

För att hitta svaret räcker det egentligen med att titta några år bakåt i tiden. Blunda några sekunder och tänk efter hur din kommunikation såg ut då – och öppna sedan ögonen och se hur det ser ut idag. Och försök bara gissa hur det blir i framtiden…

Hos familjen Eld-Modig på Skogsfruvägen i Sandviken är det oftast avkopplat – men nästan aldrig nedkopplat. – Vid något tillfälle räknade vi till att vi hade 16 enheter som ligger mot fibernätet, konstaterar Helena Modig.

Nu har informationssamhället tagit fart på allvar. Datakommunikation är förutsättningen för väldigt mycket. Vi streamar filmer, handlar på nätet, pratar i telefon och spelar spel. Inte nog med det, vi videobloggar, livesänder och använder molntjänster, surfplattor, e-tidningar och HDTV. Listan blir längre varje dag.

Mycket blir historia

Snart är paraboler, antenner, ADSL-modem och telefonjack bara minnen. En enda anslutning räcker för alla tjänster.

Sveriges samtliga pågående telefonsamtal ryms i en fibertråd. Bara en sån sak och utan problem dessutom. Tillsammans med allt annat, det är egentligen ofattbart. Ofattbart idag är också morgondagens produkter.

Framtiden är nära

Idag finns prylar vi inte ens kunde drömma om för fem år sedan. Utvecklingen rusar men fibern fortsätter att leva och bara väntar på framtidens produkter.

Vårt behov av kapacitet och kvalitet ökar med den nya tekniken vare sig man konsumerar eller producerar. Där finns fiberns verkliga styrka, i den finns plats. Andra av fiberns styrkor är att du får den kvalitet du betalar för, lika mycket in i bostaden som ut ur den. Till ett fast pris, ingen surfmängd som tar slut, ingen kapacitet som ska delas med andra och ingen mast du helst ska bo nära. Ditt är ditt. Alltid.

Så varför ska du som privatkund välja fiber?

Kanske för att du väljer framtiden. Och vill öka värdet på bostaden.

Senast publicerad: 2019-05-17

HAR DU FRÅGOR?

Välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.

Sandnet - En del av Sandviken Energi

Sandnet är Sandvikens eget fiberoptiska stadsnät som Sandviken Energi drivit sedan 1996. Nätet ägs av Sandviken Energi och är byggt för att ge alla i Sandvikens kommun tillgång till supersnabbt bredband, prisvärd telefoni och all världens TV via marknadens i särklass bästa och modernaste teknik – fiberoptik.

Fiber Till Hemmet (FTH) är vårt koncept för fiberanslutning till villor, bostadsrätter och samfälligheter.