Vägen till Fiber Till Hemmet

Vägen till fiber kan se olika ut beroende på hur väl förberett ditt område är och vilka förutsättningar din fastighet har. Har du till exempel fjärrvärme och redan förberett för fiber behöver du inte gräva på din tomt.

Så här går det till:

1. Projektstart

Du får informationsmaterial om Fiber Till Hemmet i brevlådan och bjuds in till vårt informationsmöte. Våra informatörer besöker dig för att informera och svara på frågor.

2. Efter beställning

Efter vi tagit emot din beställning får du en beställningsbekräftelse och checklista skickad till dig. Vi sätter upp en skylt på din tomt som visar att du beställt fiber från Sandnet. Tänk på att inte avsluta dina befintliga abonnemang för tidigt, vänta gärna till din fastighet har installerats med fiber.

3. Teknisk undersökning

Vi och våra entreprenörer förbereder fibernätet och utför grävarbetet utanför din fastighetsgräns. Vi tar reda på förutsättningarna för din fastighet och undersöker om du har fjärrvärme och redan förberett för fiber.

4. Placering av fiberboxen

Fiberboxen monteras vågrätt och på insida yttervägg. Du har möjlighet att bestämma var den placeras, om du är beredd att gräva dit. Du ansvarar själv för att koppla in din utrustning i fiberboxen, däribland TV, telefon, dator och router. Mer information om placering av fiberbox finns i pdf-filen nedan.

Placering av fiberboxPDF

5. Grävning

Du ansvarar själv för grävning på egen tomt, har du fjärrvärme från Sandviken Energi finns en god chans att du inte behöver gräva. Mer information om grävning finns i pdf-filen nedan.

GrävningPDF

6. Dags för installation

Du blir kontaktad av vår installatör när det är dags för installation. Mer information om installationen se pdf-filen nedan.

Dags för installationPDF

Grattis!

Du har nu tillgång till ett av världens bästa fibernät. Njut av upplevelsen att surfa genom fiber.

Senast publicerad: 2019-05-17

HAR DU FRÅGOR?

Välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.