Fiberyra runt Berga

Det gulmarkerade området omfattas av fiberkampanjen. [Klicka på bilden för att förstora]


Tidplan projekt Trösken


Projektstart: mars 2018 Informationsmöte: mars 2018
Hembesök av informatör: mars – april 2018
Sista dag för beställning: 23 april 2018
Förberedelse av fibernät: april – okt 2018
Materialleverans för grävning: vår/sommar 2018
Installationer planeras: aug – okt 2018. Uppdaterad tidplan, se nedan uppdatering.

Uppdaterat 2018-11-02

Det har skett förseningar i området. Vi kan tyvärr inte utlova någon leveransplan i dagsläget men vi försöker ansluta så många kunder som möjligt innan telestationen stänger ned.

Mer information kommer så fort vi vet tidsplan gällande grävning och fiberleverans.

Uppdaterat 2018-11-26

I dagsläget håller vi på att se över om vi kan ta in fler resurser för att effektivisera projektet. Vi kommer att prioritera de kunder som drabbas av nedläggning av telestation i området och vi arbetar hårt för att hinna ansluta så många kunder snarast möjligt.

Mer information kommer så snart vi vet mer om tidsplan för fiberinstallationerna.


Uppdaterat 2018-11-30

Fiberinstallationer beräknas börja under v.49 på Lingbonäsvägen och Långängsvägen. För resterande områden inväntar vi en ny tidsplan för installationer från vår fiberentreprenör och återkommer med uppdatering så snart vi vet mer.


Uppdaterat 2018-12-07

Vi uppdaterar tidsplanen löpande inför installationerna och när det är dags för installation kommer våra installatörer kontakta dig för tidsbokning. Stamfibern beräknas att blåsas v.50 och därefter planeras installationer för kunder från Årsunda och söderut.


Uppdaterat 2018-12-21

Efter jul och nyår återkommer vi med tidsplaner för schakt- och fiberarbeten i området.

Uppdaterat 2019-01-18

Schaktarbetet pågår för fullt och för tillfället har vi fyra maskinlag igång. Trösken är snart färdiggrävd med undantag för små avstickare och vägar men detta beräknas vara klart under vecka 6. Från trösken har vi nått Dragbo för att därefter röra oss mot Djupviksvägen och Sjöhagsvägen. Det är ett maskinlag som arbetar söderifrån och går mot Bastfallet och norrut. I dagsläget befinner de sig lite ovan Hedåsen. Så fort Trösken är klart så kommer samtliga maskinlag att arbeta f rån två håll för att nå Gammelstilla.

Fastigheter kring Lingbonäsvägen och Långängsvägen är först ut för installation och där är samtlig stamfiber blåst. I dagsläget svetsas fibern ihop och så fort det är klart kommer tidsbokning för installation att ske. Det sker preliminärt mellan vecka 5-7. På Lingbonäsvägen finns det fortfarande fastigheter som inte är ihopkopplade med de vi har grävt och detta beror på att det tomtgrävdes efter att entreprenören hade varit där. Detta är något som vi ska försöka åtgärda snarast men gällande dessa fastigheter kan vi inte lova att installationen kommer att ske innan vecka 7. När det är dags för installation i din fastighet kommer våra installatörer kontakta dig för tidsbokning. 

Uppdaterat 2019-01-25

Schakten fortsätter enligt planen och följer tidigare veckas planering. Ett maskinlag har flyttats upp till Gammelstilla för att sedan röra sig söderut och möta upp maskinlaget som är där.

Under veckan har fastigheterna på Lingbonäsvägen och Långängsvägen förberetts för driftsättning. Våra fiberentreprenörer har förberett stamledningen ner till Trösken för vidare driftsättning och stamfiberblåsning har även påbörjats i Bastfallet som ska driftsätta de södra områdena.


Uppdaterat 2019-03-01

Vi har nu fått ner stamfibern till noden som ska driftsätta området och vår förhoppning är att installationer kan påbörjas under v.11. Svartanbrovägen och Stormursvägen kommer få vänta några veckor för installation då det har varit problematiskt att få ihop nätet på grund av tjäle. Vi kommer att tina vissa sträckor och detta arbete utförs under v.10-11. Vi återkommer med tidsplan för berörda fastigheter så snart vi vet mer.


Uppdaterat 2019-06-14

Just nu arbetar vi hårt för att ta in ytterligare resurser till kvarstående fiberarbeten och installationer. Vår förhoppning är att alla kunder ska bli erbjudna att få sin installation innan slutet av juli månad. Vi återkommer med en mer detaljerad tidsplan så snart vi vet mer.


Uppdaterat 2019-07-17

Våra fiberinstallatörer har för närvarande semester och resterande fiberarbeten samt installationer påbörjas igen v.32.

Senast publicerad: 2019-07-17

HAR DU FRÅGOR?

Välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.

EUROPEISKA UNIONEN
Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Utbyggnaden i detta område sker med medel från Eruf, Europeiska utvecklingsfonden. Det är viktigt att Gävleborg ligger i framkant i den digitala utvecklingen och att vi har ett bredband i världsklass. Därför bygger Sandnet ett omfattande områdes­sammanbindande fibernät tillsammans med Region Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.