Fiberyra runt Berga

Det gulmarkerade området omfattas av fiberkampanjen. [Klicka på bilden för att förstora]


Tidplan projekt Bovik och Sälgnäsviken


Projektstart: augusti 2018
Hembesök av informatör: augusti – oktober 2018
Sista dag för beställning: 1 oktober 2018
Förberedelse av fibernät: december 2018
Materialleverans för grävning: höst 2018
Installationer planeras: november-december 2018

Uppdaterat 2018-08-31

Du som sommarstugeägare i Bovik och Sälgnäsviken har möjlighet att få din installation utförd under våren 2019 och kan på så sätt utnyttja kampanjerbjudandet under de månader du befinner dig i sommarstugan. Kampanjerbjudandet startar från och med den dag du installerar din fiberanslutning.

Uppdaterat 2018-10-22

Grävningen har påbörjats i Sälgnäsviken och förseningar har skett i området på grund av att grävningen har tagit längre tid än beräknat. Sommarstugor kan få sina installationer till våren då vi kommer att prioritera de fastboende som blir av med sin ADSL-anslutning på grund av nedstängning av telestationer.


Uppdaterat 2018-11-30

De fastboende i området kommer att prioriteras vid fiberinstallationerna och de boende i Sälgnäsviken beräknas bli installerade under v.49. Därefter planeras installationerna att påbörjas i Bovik under v.50 och fortlöper tills att alla installationer är utförda. Preliminär sluttid för projektet är v.6.


Uppdaterat 2018-12-07

Fiberblåsning pågår i området. Svetsschemat är försenat på grund av nödvändiga förändringar i fibernätet som måste korrigeras. Detta beräknas vara klart i början på v.50 och då svetsas kunder i gatan i fördelningsskåp och installationerna sker därefter löpande.


Uppdaterat 2018-12-21

Med turen på vår sida kan vi installera de första kunderna i Sälgnäsviken under mellandagarna. Därefter beräknar vi att kunna installera resterande kunder löpande från slutet av januari.


Uppdaterat 2019-01-10

Kundinstallationer kommer att påbörjas från och med tisdag v.3 i Sälgnäsviken och därefter sker installationerna löpande i området. När det är dags för installation kommer våra installatörer kontakta dig för tidsbokning.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Projektet finansieras delvis av Europeiska Unionen (EU) och syftar till att förbättra datakommunikationerna - och därmed också livskvalitén - på landsbygden. Projektet medför att boende i området får ett bredband i världsklass.

Senast publicerad: 2019-01-10

HAR DU FRÅGOR?

Välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.