Fiberyra runt Berga

Det gulmarkerade området omfattas av fiberkampanjen. [Klicka på bilden för att förstora]


Tidplan projekt Berga


Projektstart: oktober 2017
Hembesök av Sandnets informatör: oktober-november 2017
Sista dag för beställning: 31 oktober 2017
Förberedelse av fibernät: Planeras att genomföras våren-hösten 2018
Materialleverans för grävning: vår/sommar 2018
Installationer planeras: september/oktober 2018. Uppdaterad tidplan, se nedan.

Uppdaterat 2018-10-17

Vi kommer prioritera våra kunder där telestationen stänger ned i området. Beroende på vintern och hur snabbt tjälen i marken kommer styr huruvida vi kan gräva eller ej och hur lång tid detta kommer att ta. Det innebär eventuellt att några anslutningar kommer ske till våren. Vi kommer uppdatera kontinuerligt på hemsidan under ditt område.

Förseningarna i området har skett på grund av att vår första gräventreprenör drog sig ur då andra projekt blivit försenade. Det har resulterat i att vi har behövt ta in en annan gräventreprenör och grävstarten i området har därför blivit senarelagd.

Information kommer även att ske på telefon under oktober månad.


Uppdaterat 2018-11-30

Fiberarbeten beräknas börja på Bergavägen i slutet av v.49 och planeras därefter att fortsätta på den östra delen av Främlingshemsvägen under v.50.


Uppdaterat 2018-12-07

Första kundblåsningarna påbörjas nästa vecka på Bergavägen och det beräknas vara klart under v.50. Stamblåsning planeras därefter på Främlingshemsvägen under v.51. Vi uppdaterar tidsplanen löpande inför installationerna i området.


Uppdaterat 2018-12-21

Nästintill alla kunder på Bergavägen är installerade. Resterande installationer beräknas fortsätta i slutet på januari.


Uppdaterat 2019-01-17

I slutet av v.4 påbörjas installationer hos kunder längs Vidavägen. När det är dags för installation i din fastighet kommer våra installatörer att kontakta dig för tidsbokning.


Uppdaterat 2019-01-25

Schakten är klar i området bortsett från Hyttmarksvägen som är tjälad och kommer därför att senareläggas till våren. Installationsarbetet fortgår löpande och just nu sker installationer på Vidavägen, därefter fortsätter installationerna på Byvägen under v.5.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Projektet finansieras delvis av Europeiska Unionen (EU) och syftar till att förbättra datakommunikationerna - och därmed också livskvalitén - på landsbygden. Projektet medför att boende i området får ett bredband i världsklass.

Senast publicerad: 2019-01-25

HAR DU FRÅGOR?

Välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.

EUROPEISKA UNIONEN
Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Utbyggnaden i detta område sker med medel från Eruf, Europeiska utvecklingsfonden. Det är viktigt att Gävleborg ligger i framkant i den digitala utvecklingen och att vi har ett bredband i världsklass. Därför bygger Sandnet ett omfattande områdes­sammanbindande fibernät tillsammans med Region Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.