Fiberyra runt Berga

Det gulmarkerade området omfattas av fiberkampanjen. [Klicka på bilden för att förstora]


Tidplan projekt Bastfallet


Projektstart: mars 2018 Informationsmöte: mars 2018
Hembesök av informatör: mars – april 2018
Sista dag för beställning:23 april 2018
Förberedelse av fibernät: april – dec 2018
Materialleverans för grävning: vår/sommar 2018.
Installationer planeras: okt – dec 2018, se ny tidsplan nedan

 

Uppdaterat 2018-11-15

Det har skett förseningar i området och på grund av nedläggning av telestation har vi valt att prioritera de kunder som drabbas av detta.

Bastfallet etapp 1 innefattar sträckan från Österbor upp till Bastfallet och den planeras vara färdiggrävd i mitten/slutet på december. Vi kan tyvärr inte utlova någon leveransplan för installationer i dagsläget men vi uppdaterar hemsidan när vi vet en tidsplan för fiberinstallationerna.

Etapp 2 inkluderar områdena Sixbo ner till Österfärnebo och den sträckan prioriteras därefter. Mer information kommer så fort vi vet tidsplan för etapp 2.

NY TIDSPLAN! Uppdaterat 2018-11-20

På grund av bland annat sena myndighetsbeslut så som godkännande från Trafikverket samt även godkännande från markägare har grävstarten blivit senarelagd.

Vi har valt att prioritera grävning och installationer av fiber för de kunder som drabbas av nedläggning av telestation i området. Grävning har därför startat från Österbor och går norrut mot Bastfallet.

Projektet är uppdelat i två etapper:

  • Etapp 1 innefattar sträckan från Österbor upp till Bastfallet. Här planeras grävning pågå under december månad och installationer planeras preliminärt kunna starta från januari 2019.
  • Etapp 2 inkluderar områdena Västerbor - Balsta - Vreta (Sixbo till Österfärnebo). Här planeras grävning att starta från januari 2019 beroende på väder. Installationer planeras preliminärt kunna starta från och med mars 2019.

Mer information kommer även via telefonsamtal från v.48 och framåt.


Uppdaterat 2018-11-30

Fiberinstallationerna i etapp 1 planeras starta v.4 och installationerna påbörjas i södra änden vid Österängsvägen och fortsätter upp mot Bastfallet.


Uppdaterat 2018-12-07

Schaktning pågår i området. Sträckan från Österbor till och med Littersbovägen är klar bortsett från borrning under vägen. Schakten fram till Västanhede beräknas vara klar under v.3 om vädret tillåter.

Preliminär tidsplan för fiberarbeten är v.1-v.7 och kundinstallationerna beräknas pågå under v.4-v.7. När det är dags för installation i din fastighet kommer våra installatörer kontakta dig för tidsbokning.

Senast publicerad: 2018-12-07

HAR DU FRÅGOR?

Välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.


För information om personuppgiftsbehandlingen se integritetspolicyn.

EUROPEISKA UNIONEN
Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Utbyggnaden i detta område sker med medel från Eruf, Europeiska utvecklingsfonden. Det är viktigt att Gävleborg ligger i framkant i den digitala utvecklingen och att vi har ett bredband i världsklass. Därför bygger Sandnet ett omfattande områdes­sammanbindande fibernät tillsammans med Region Gävleborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.