Fiberyra runt Berga

Det gulmarkerade området omfattas av fiberkampanjen. [Klicka på bilden för att förstora]


Tidplan projekt Alderhulten


Projektstart: mars 2018 Informationsmöte: mars 2018
Hembesök av informatör: mars – april 2018
Sista dag för beställning: 23 april 2018
Förberedelse av fibernät: april – dec 2018
Materialleverans för grävning: vår/sommar 2018.
Installationer planeras: okt – dec 2018, se uppdaterad tidplan nedan!

Uppdaterat 2018-11-15

Det har skett förseningar i området och på grund av nedläggning av telestation har vi valt att prioritera de kunder som drabbas av detta.

Bastfallet etapp 1 innefattar sträckan från Österbor upp till Bastfallet och den planeras vara färdiggrävd i mitten/slutet på december. Vi kan tyvärr inte utlova någon leveransplan för installationer i dagsläget men vi uppdaterar hemsidan när vi vet en tidsplan för fiberinstallationerna.

Etapp 2 inkluderar områdena Sixbo ner till Österfärnebo och den sträckan prioriteras därefter. Mer information kommer så fort vi vet tidsplan för etapp 2.

NY TIDSPLAN Uppdaterat 2018-11-20

På grund av bland annat sena myndighetsbeslut så som godkännande från Trafikverket samt även godkännande från markägare har grävstarten blivit senarelagd.

Vi har valt att prioritera grävning och installationer av fiber för de kunder som drabbas av nedläggning av telestation i området. Grävning har därför startat från Österbor och går norrut mot Bastfallet.

Projektet är uppdelat i två etapper:

  • Etapp 1 innefattar sträckan från Österbor upp till Bastfallet. Här planeras grävning pågå under december månad och installationer planeras preliminärt kunna starta från januari 2019.
  • Etapp 2 inkluderar områdena Västerbor - Balsta - Vreta (Sixbo till Österfärnebo). Här planeras grävning att starta från januari 2019 beroende på väder. Installationer planeras preliminärt kunna starta från och med mars 2019.

Mer information kommer även via telefonsamtal från v.48 och framåt.

Uppdaterat 2018-11-30

Fiberinstallationerna i etapp 1 planeras starta v.4 och installationerna påbörjas i södra änden vid Österängsvägen och fortsätter upp mot Bastfallet.

Beroende på vintern och hur snabbt tjälen i marken kommer styr när installationerna kan påbörjas i etapp 2. Preliminär tidsplan för fiberarbetet är v.9 och installationerna påbörjas vid Österängsvägen och fortsätter söderut mot Balstavägen och Färnebovägen.


Uppdaterat 2019-03-01

Grävarbetena beräknas vara klart i mitten av april och därefter kommer återställningsarbeten påbörjas i området. Preliminär tidsplan för start av fiberinstallationer i etapp 1 är mitten/slutet av april och startar under maj i etapp 2.

Uppdaterat 2019-04-26

Installationer pågår i etapp 1 och fastigheterna som är belägna inom etapp 1 beräknas vara installerade i slutet av maj. Blåsning av stamfiber i etapp 2 planeras att starta i slutet av maj och därefter kommer installationerna att utföras.

Uppdaterat 2019-06-14

Ny preliminär tidsplan är att fastigheterna i etapp 1 beräknas vara installerade i slutet av juni. Just nu arbetar vi hårt för att ta in ytterligare resurser till kvarstående fiberarbeten och installationer i området. Vi återkommer med tidsplan för etapp 2 så snart vi vet mer.


Uppdaterat 2019-07-17

Våra fiberinstallatörer har för närvarande semester och resterande fiberarbeten samt installationer påbörjas igen v.32.


Uppdaterat 2019-09-04

Installationerna pågår i området och när det är dags för installation i din fastighet kommer våra installatörer kontakta dig för tidsbokning.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Projektet finansieras delvis av Europeiska Unionen (EU) och syftar till att förbättra datakommunikationerna - och därmed också livskvalitén - på landsbygden. Projektet medför att boende i området får ett bredband i världsklass.

Senast publicerad: 2019-09-05

HAR DU FRÅGOR?

Välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 026-24 16 00 eller via e-post info@sandnet.se.