Hur fungerar Fiber Till Hemmet?

Idag smyger det in nya teknikprylar i hemmet som man inte alltid tänker på, en smartphone, en surfplatta eller du har kanske investerat i en ny Smart TV, dvs en TV som har möjlighet att ansluta mot internet? Alla dessa "nya" tekniska prylar kräver tillgång till internet, ofta samtidigt.

Stämmer beskrivningen ovan så är Sandnets Fiber Till Hemmet svaret på ditt behov. Med Fiber Till Hemmet får du en fiber ända in i din bostad där du lätt beställer till bredband, kabel-TV eller bredbandstelefoni om du så önskar. Från fiberboxen kopplar du bredbandet, trådbundet eller trådlöst eller kopplar in kabel-TVn direkt till vald TV eller in i ett befintligt TV-nät. Vill du slippa den fasta telefonin och prata i telefon över internet beställer du bredbandstelefoni. Med vårt FTH kan du välja vilken bredbandstelefonileverantör du vill men om du vill förenkla och slippa en extra telefonidosa kan du välja att beställa genom Teletek, se mer information under tjänster.

Vid beställning

Om du bor i ett av våra förberedda område för Fiber Till Hemmet gäller en och samma anslutningsavgift. Bor du däremot utanför något av våra områden så kan vi alltid erbjuda dig en offert för fiberanslutning.

När du beställt har vi en leveranstid under normala omständigheter (ej vid tjäle) på cirka sex veckor. Om du inte har förberett med tomrör (i samband med fjärrvärme har man sedan tidigare oftast förberett att lägga med ett tomrör) ska grävning på tomtmark utföras innan Sandnet kan installera FTH. Du gräver enligt grävanvisning som finns här på hemsidan och allt material som tomrör, skarvar och markeringsband levererar Sandnet till dig. Om du som har tomrör vill sätta fiberboxen på annan plats än där tomröret är så kan även du behöva gräva till det stället du istället önskar ansluta fibern och fiberboxen. Vi står självklart för materialet. Rådfråga oss, Sandnet så kan vi ge goda råd samt så vi vet hur mycket material vi ska leverera till dig.

Efter grävningen

När grävning är gjord så kan vi blåsa i fibern från närmaste anslutningsnod och skåp fram till ditt hus och därefter svetsa ihop fibern och sätta fiberboxen på väggen inne hos dig. När vi lämnar ditt hem och fiberboxen sitter på väggen fungerar de tjänster du beställt så som bredbandet och kabel-TVn.

Du kan alltid välja att vänta med att beställa bredband och kabel-TV om du idag har anslutningar med bindningstider och uppsägningstider. Normalt tar det ca 3 arbetsdagar från beställning tills tjänsten är igång hemma hos dig.

Senast publicerad: 2019-10-28