Logo
Uppkoppling via ADSL-modem.

Nedstängning av våra telestationer för bredband via telefonjacket

Nu stänger vi ner våra telestationer för bredband via telefonjacket (DSL). Den 1 november kommer våra telestationer stängas ner vilket innebär att möjligheten till att surfa via ditt telefonjack försvinner.

Telia är i en process av avveckling av kopparnätet (telefonledningarna) och har påbörjat ett arbete att stänga ned telestationer till förmån för bredband via fiber. Att få bredband via telefonjacket (DSL) kommer därför vara begränsat för att sedan tas bort helt senast 2025.

Det finns flera anledningar till att vi på Sandnet väljer att framtidsäkra vårt bredband tidigare än Telias nedstängningar. Det främsta argumentet är att vi inte längre kan garantera kvaliteten. Ett avbrott i internetleveransen mellan dig och telestationen kan innebära att vi inte länge kan åtgärda problemet på grund av Telias beslut om nedstängning.

Möjligheter med fiber från Sandnet

Bor du inom ett område där vi på Sandnet idag levererar fiber - då kan du skicka in din beställning redan i dag. Här hittar du beställningsformulär och mer information vägen till fiber.

Om du vet att det inte finns fiber i ditt område eller är osäker om du bor inom ett fiberområde är du välkommen att kontakta vår Kundservice antingen via e-post: info@sandnet.se eller telefon: 026- 24 16 00 så kikar vi på dina förutsättningar för beställning eller offert.

Du som har en annan typ av tjänst från Sandnet (exempelvis fiber till hemmet eller LAN) kommer inte bli berörd av nedstängningen. Det är endast kunder med bredband via telefonjacket.