Logo

Fiberyra Sommarhagen

Just nu bedriver vi en kampanj i Sommarhagen för ansluta ditt hem till fiber. Här kan du se aktuell information och tidplan med mera för projektet.

Vad händer just nu?

21 april, 2020

Grävarbeten påbörjas under v. 17 på Björkhagsvägen och fortsätter därefter på Hampvretstigen och Småstuguvägen. Vi beräknar att installationer i fastigheterna är utförda innan midsommar. När det är dags för installation i din fastighet kontaktar vår installatör dig för tidsbokning.

Tidsplan förskjuten, mer information kommer per telefon med start vecka 50. Installationer kommer påbörjas tidigast januari 2018. Gäller endast för Skinnarbastuvägen, Boketvägen och Säljansvägen.

På grund av samförläggning med elnät på Björkhagsvägen, Hampvretstigen och Småstuguvägen har vägföreningen beslutat att senarelägga grävning och installationer för dessa adresser. I dagsläget finns ingen ny tidsplan. Grävmaterial för grävning på egen tomt har därför inte delats ut till boende på dessa adresser.

Elnät delar ut grävmaterial gör grävning på egen tomt i samband med grävning i området. Tidsplanen för elnät styr tidsplanen för installation av fiber. Just nu finns ännu någon fastställd tidsplan från elnät.

26 april, 2019
Ny preliminär tidsplan från Elnät är att grävning kommer att pågå under sensommar/höst 2019. Vi återkommer med tidsplan för fiberarbeten och installationer så snart vi vet mer.

22 oktober, 2017
Gällande boende på Björkhagsvägen, Hampvretstigen och Småstuguvägen har elnät beslutat att flytta fram grävstarten till våren 2019 och eftersom vi har samförläggning med dem kommer även grävning av fiber ske under samma period.

Om projektet

-

Tidplan

Projektets tidplan

Projektstart

mars 2017

Informationsmöte

5 april 2017

Hembesök av informatör

april – maj 2017

Sista dag för beställning

2 maj 2017 (andra chansen 15 maj 2017)

Förberedelse av fibernät

maj – november 2017, mars – maj 2018

Materialleverens för grävning

planeras genomföras under augusti – oktober 2017

Installationer planeras

november – december 2017

Övrig infomation och material

-