Logo

Fiberyra i Kungsgården

Just nu bedriver vi en kampanj i Kungsgården (Backberg, Hillsta, Lem, See och Yttermyra) för att ansluta ditt hem till fiber. Här kan du se aktuell information och tidplan med mera för projektet.

Vad händer just nu?

30 november, 2021
Installationer fortgår löpande även under december månad med förutsättning att kund har grävt på sin tomt eller har förberett med fjärrvärme. Installationer planeras slutföras innan årsskiftet i den mån det går. Kunder vars grävning och installationer ej kommer kunna genomföras förrän till våren kommer att kontaktas och informeras separat.

1 november, 2021
På grund av nya direktiv om grävtillstånd från kommunen är materialleveranser och grävning något försenad. Materialleveranser, grävning och installationer fortgår löpande med varandra.

2 juli, 2021
Kampanjen är nu avslutad och vi påbörjar arbetet med att sammanställa alla beställningar som inkommit och förbereder för leverans av grävmaterial till er som beställt.

När vår gräventreprenör förbereder och påbörjar arbetet med grävning ute i gatan (se tidsplan nedan) så kommer de att lämna av material samt utsättning av anslutningspunkt vid tomtgräns. Materialet gräver ni ner, från anslutningspunkt till fasad, så är er fastighet förberedd inför fiberinstallationen.

16 juni, 2021
Har du inte hunnit beställa ännu? Ingen fara, Andra chansen har kommit! Vi har skickat ut samma erbjudande till dig som ligger inom kampanjområdet för att ge dig chansen att beställa. Du kan välja att antingen skicka in din beställning via blanketten du fått hem eller via formuläret som finns här.

21 Maj, 2021
Hoppsan! Tryckfelsnisse har varit i farten och felaktiga priser på våra bredbandstjänster är angivna på beställningsblanketten som har skickats ut till dig i samband med vår fiberkampanj. Vi ber om ursäkt för detta! Har du redan skickat in din beställningsblankett via post så kommer du att få en ny blankett skickad till dig med de rätta priserna. Men du kan självklart göra sin beställning här direkt via vårt webbformulär.

Maj, 2021
Erbjudande om Fiberyra skickas ut till boenden inom kampanjområdet.

Tidplan för projektet

Projektets tidplan

Projektstart

maj 2021

Hembesök av informatör

maj/juni 2021

Sista dag för beställning

2 juli, 2021

Förberedelse av fibernät

augusti / oktober 2021

Materialleverens för grävning

augusti / november 2021

Installationer planeras

september/ december 2021

Tror du inte fiber är något för dig?

Använder du bara internet till att betala räkningar? Eller handen på hjärtat - har ditt internetanvändande ökat som för de flesta under Coronapandemin?

Vårt behov av snabba nyhetsuppdateringar, att handla online, att jobba och studera hemifrån och att mötas digitalt har ökat explosionartat. Em stabil och snabb uppkoppling är extra viktigt när hela familjen delar på internetkapaciteten i ditt hus och där är fiber i särklass den bästa lösningen.

När du tänker på fiber så tänk inte bara på vad du har för behov idag utan även på hur ditt framtida behov kommer att se ut.

Några fördelar med att välja fiber

  • Framtidssäkert
  • Värdeökning på huset
  • Väderoberoende
  • Lokal och personlig
  • Höga hastigheter
  • Stabil uppkoppling